Prihodnost digitalnega bančništva

Prihodnost digitalnega bančništva
24. 8. 2016 InfoSRC

29. – 30. junij 2016
London, Združeno kraljestvo

Prihodnost
digitalnega bančništva

»The Future of Digital Banking«

V zadnjih dneh junija je London gostil eno najbolj pomembnih svetovnih konferenc na področju digitalnega bančništva. Udeležili so se je predstavniki več kot 200 bank in drugih ponudnikov bančnih storitev, ki so predstavili najbolj inovativne pristope v razvoju bank prihodnosti. Predstavili so tudi digitalne tehnologije, ki bodo spremenile bančništvo, med drugim »wearables« in »cryptocurrencies«.

Na letošnjo konferenco je organizator prvič povabil banko iz Slovenije, Abanko, ki že več kot 20 let sodeluje s podjetjem SRC. Mag. Jani Kraševec, direktor službe razvoja informatike v Abanki je predstavil izkušnje banke na poti digitalne preobrazbe in sodeloval na okrogli mizi z nosilno temo Vloga tehnologije za prihodnost bančništva.

prihodnost-digi-bancnistva-1

prihodnost-digi-bancnistva-2

prihodnost-digi-bancnistva-3

Glavno sporočilo letošnje konference je bilo, da bo bančna preobrazba potekala v treh plasteh: preoblikovanje bančnega poslovnega modela, sprememba ekonomskega modela in sprememba v glavah zaposlenih, ki morajo sprejeti »digitalno miselnost« skupaj z novimi orodji. Če bo banka sposobna razviti te tri plasti, potem se lahko veseli svetle prihodnosti.

prihodnost-digi-bancnistva-4

prihodnost-digi-bancnistva-5

prihodnost-digi-bancnistva-6

prihodnost-digi-bancnistva-7

prihodnost-digi-bancnistva-8

prihodnost-digi-bancnistva-9

error

Če uživate v člankih, jih delite s prijatelji. Lepe stvari je lepo deliti.