Računalnik ob postelji in Infotainment, kot ju še ni bilo

SRC Novice

Računalnik ob postelji in Infotainment, kot ju še ni bilo
23. 4. 2015 SRC

Slovensko podjetje SRC Infonet, član skupine SRC, vodilno na področju zdravstvene informatike in z več kot 20-letno tradicijo, ter nemško podjetje ClinicAll, sta združili moči. Podjetje ClinicAll je specializirano za področje zagotavljanja zabavnih in informativnih vsebin za paciente in že vrsto let deluje v Nemčiji, Španiji, Švici, Avstriji ter ZDA. V Sloveniji bosta podjetji s skupno rešitvijo opremili prvo bolnišnico, in sicer Kliniko Golnik. Na vseh 180 bolniških posteljah bo nameščenih prav toliko kompaktnih računalnikov z zaslonom, občutljivim na dotik, ki bodo zdravstvenemu osebju omogočili varen vpogled in delo z vrsto zdravstvenih podatkov neposredno ob postelji, pacientom pa nudili možnost dostopa do multimedijskih vsebin.

Integrirana inovacija

Projekt je edinstven z več zornih kotov. V Infotainment rešitev so vgrajene SRC Infonetove zdravstvene rešitve, kot so elektronski temperaturno-terapevtski list, vpogled v RTG slike, vpogled v bolnišnični informacijski sistem in nekatere druge sisteme. Hkratna integracija sistema zdravstvenih rešitev podjetja SRC Infonet omogoča zdravnikom in drugemu zdravstvenemu osebju varen dostop do številnih podatkov o pacientu in zdravljenju. Podatke lahko zdravnik uporabi neposredno ob bolniški postelji. Obenem lahko pacient naroča plačljive storitve, ki obsegajo IP televizijo, dostop do spleta, video na zahtevo ter dostop do svežih novic, informacij o kliniki in še mnogo več.

Podjetje SRC Infonet se je oprlo na zmogljivosti sodobnih »infotainment« rešitev in jih nadgradilo z mnogimi zdravstvenimi vsebinami. Zdravstvenim delavcem je SRC Infonet tako ponudil učinkovito in varno platformo za izvajanje vseh aktivnosti »bedside computing-a«.

S to rešitvijo, ki je tudi zaradi specifičnega poslovnega modela edinstvena v Evropi, postavljata ClinicAll in SRC Infonet nova merila za učinkovito zdravstveno oskrbo ter visoko udobje pacientov. Nad novim partnerstvom sta navdušeni obe podjetji, SRC Infonet pa vidi v sodelovanju priložnost za razvoj odlične rešitve, ki je lep primer, kako lahko pacientom zagotovimo višjo kakovost obravnave in bivanja brez dodatnih stroškov za bolnišnico.

Novo rešitev sta podjetji prejšnji teden predstavljali tudi v Berlinu na sejmu ConhIT 2015 – Connecting Healthcare IT. Predstavitev je bila odmevna, zanimanje na nemškem in španskem trgu pa izjemno, saj gre za revolucionarno novost.

Focus
Presseportal
Finanzen.net
Ad Hoc News
IT/Users