Druženje s SRCem 2019

Druženje s SRCem 2019
10. 9. 2019 Adam Sabljakovic

Druženje s SRCem

torek, 1. oktober 2019 ob 15. uri
Best Western Premier Hotel Slon

 

PRIJAVA NA DOGODEK

Spoštovani,

vabimo vas, da se nam pridružite na SRC dogodku, ki bo v torek, 1.10.2019, ob 15. uri v Best Western hotelu Slon.
Pridružili se nam bodo izjemni gostje, ki bodo govorili o trendih in prihodnosti, ter kako tehnologija vpliva na naša življenja.
Sledilo bo druženje ob kosilu in živi glasbi.

NASTOPAJOČI

Z A P R I

Dr. Sanela Banović

Vodja.

Dr. Sanela Banović je s svojim govorom na TedxLjubljana, ki je završal po slovenskem medmrežju, dosegla soglasno ljudsko mnenje, da je to govor, ki bi ga moral slišati sleherni Slovenec. Pravi, da ljubi svoj poklic in svoje paciente, zato jim reče, da manjkrat, ko se srečajo na hodnikih gastroenterološkega oddelka Kliničnega centra, kjer je zaposlena, bolj je vesela. Ker bi jih raje srečala v hribih, toplicah ali na kavi. Ampak v glavah ljudi, pokaže praksa, je skrb za zdravo zadovoljstvo postala luksuz.

Spoznanje, da takšno mišljenje ni zdravo, pride za marsikoga prepozno, zato se Sanela že leta izobražuje na področju psihologije in deli svoje znanje med ljudi v službi, na predavanjih, na cesti. Pač tam, kjer so ušesa, ki hočejo slišati.

Z A P R I

Prof. dr. Andrej Kos

predsednik komisije za inovacije Univerze v Ljubljani

Prof. dr. Andrej Kos, predstojnik laboratorija za telekomunikacije in fakultete za elektrotehniko in predsednik komisije za inovacije Univerze v Ljubljani.
Vodilni strokovnjak za internet stvari (IOT) in njegove gradnike, kot so telekomunikacijska, multimedijska in internetna omrežja ter za razvoja konvergenčnih multimedijskih storitev.
Je soavtor 11 patentov, od tega 5 v ZDA, ter član številnih domačih in mednarodnih strokovnih organizacij in ekspertnih skupin. Vodi več mednarodnih raziskovalnih in razvojnih projektov.

Z A P R I

Marko Šmid

Direktor poslovnega razvoja, SRC d.o.o.

Marko Šmid je v podjetju SRC zaposlen že več kot 25 let, zadnjih 7 let kot Direktor poslovnega razvoja. Diplomiral je na Fakulteti za Računalništvo in informatiko. V podjetju SRC je opravljal različne naloge, od razvijalca, vodje projektov, vodje razvoja do vodje različnih programov. V svoji karieri je pokrival področja razvoja programske opreme, BI, CRM, BPM, rešitev za oblak ter vertikalnih rešitev, predvsem za farmacijo, banke in državno upravo. Danes je njegovo glavno področje digitalna preobrazba in modernizacija IT, ki jo le-ta zahteva.

Kot predavatelj je sodeloval na več kot 50 konferencah in drugih dogodkih s področja IT, bančništva in rešitev za državno upravo, tako doma kot v tujini.
Njegova stalna naloga je tudi spremljanje tehnoloških trendov, regulatornih sprememb po industrijah in inovacij, ki spreminjajo poslovne modele, ter to znanje in razumevanje prenašati na stranke podjetja SRC.
V življenju sledi izreku »Carpe diem, quam minimum credula postero«.

Z A P R I

Miha Žerko

predsednik uprave, SRC d.o.o.

Miha Žerko, od oktobra 2010 predsednik uprave družbe SRC, je v managerskih vodah deset let. Po zaključenem študiju MBA na poslovni šoli INSEAD v Franciji je v letu 2007 v Londonu soustanovil podjetje Prodigy Financial Services, ki se ukvarja s kreditiranjem podiplomskih študijskih programov. V družbi SRC je že 14 let, od leta 2008 je tudi prokurist podjetja SRC Infonet. Je predsednik upravnega odbora Britansko-slovenske gospodarske zbornice in član nadzornega sveta podjetja DISS. Njegovi konjički so snowboard, kitesurf, wakeboard, tenis, funkcionalna vadba v centru vigorground, vino, jeziki in potovanja.

GOVORILI BOMO O…

Marko Šmid, SRC

Digitalizacija je nujnost –  techquilibrium je ključ

Danes se vsako podjetje sooča z izzivi ki jih prinaša digitalni svet. Zato ima pred seboj samo dve možnosti: da pripravi nov poslovni model, kjer ustvarjanje vrednosti temelji na pravi kombinaciji tradicionalnega in digitalnega poslovanja ali pa tvega, da ga konkurenca naredi irelevantnega za prihodnost. Kot pravi Gartner – vsako podjetje mora najti svoj techquilibrium.

Izvedeli boste: 

– zakaj je nekaterim digitalna preobrazba uspela, drugim ne,

– kakšne tehnologije potrebujete za vaš uspeh,

– kateri so trendi v IT, ki bodo v naslednjem letu prevladovali,

– kaj morajo pazit in kaj naredit v prihodnosti če ste banka, tovarna ali državna uprava,  da se digitalno preobrazite v sodobno konkurenčno organizacijo,

– kaj je techquilibrium in kako ga doseči

Profesor dr. Andrej Kos, Fakulteta za elektrotehniko

Internet stvari in digitalizacija

Predstavili bomo ključne nove tehnologije s področja IoT in 5G, ki omogočajo nove tehnološke pristope ter s tem spremembe poslovnih modelov in potencialno večje dodane vrednosti. Hkrati pa nove tehnologije prinašajo tudi nova varnostna ter druga tveganja. Prikazani bodo tudi konkretni primeri.

Dr. Sanela Banović, Klinični center Ljubljana

Objem, dotik, poljub

Okrogla miza

Vodi Miha Žerko, predsednik uprave SRC d.o.o.

PRIJAVA NA DOGODEK

Dogodek je za povabljene udeležence iz podjetij in ustanov brezplačen, obvezna pa je prijava.
Prijave so možne in obvezne do 30.9.2019 do 12.00

Prijava je zaključena

LOKACIJA