Search
Close this search box.

Kadrovske storitve lahko najamete in digitalizirate

Kadrovske službe so pogosto še vedno obravnavane kot tisti interni servis podjetja, ki skrbi za razpise prostih delovnih mest, razgovore, pogodbe in anekse. Morda jim včasih zaupamo še izračun plač in jih povprašamo za nasvet v primeru prekinitve delovnega razmerja. A pravkar naštete naloge niso več bistvo kadrovske funkcije podjetja. Za konkurenčnost na trgu je že danes treba kadrovski servis videti kot eno tistih ključnih strateških služb, ki zagotavlja natanko tiste talente, usposabljanja, nagrajevanje in medsebojne odnose, ki omogočajo optimalen doseg podjetja na trgu. Tradicionalne in nekatere strateške funkcije kadrovske službe se pospešeno digitalizirajo.

Robert Kristanc

Svetovalec podjetja za področje outsourcinga

Zamenjajte stroške za dodano vrednost

 

Izvršni direktor Nemanja Malbašič je goreč zagovornik novega pogleda na kadrovske službe slovenskih podjetij in verjame, da storitev Fledge Outsourcing predstavlja rešitev vsaj treh problemov hkrati.

  1. Fledge Outsourcing s popolno digitalizacijo kadrovskih postopkov podjetja odpravlja večino administrativnih procesov, s katerimi so se do zdaj ukvarjale kadrovske službe. Tiste administrativne naloge, ki jih je ob digitalizaciji še vedno potrebno urejati mimo sistema, opravi zunanji ponudnik storitve. Z administrativnimi kadrovskimi nalogami se podjetje ne ukvarja več.
  2. Z digitalizacijo in zunanjim izvajanjem vseh administrativnih funkcij podjetju kadrovska služba ne predstavlja več stroška, ampak ekipo, ki z izvajanjem strategije v skladu z jedrom poslovanja podjetja zagotavlja višjo dodano vrednost. Energijo, ki jo je ta služba včasih vlagala v administrativne procese za zagotavljanje skladnosti z zakonodajo, obračunavanje plač ali obvladovanje evidenc prisotnosti, sedaj izkoristi za večje zadovoljstvo, usposobljenost in produktivnost zaposlenih, delovanje v skladu z osebnimi cilji in cilji podjetja ter boljšo povezanost ekip. Sistem FledgeWorks že sam po sebi nudi digitalno podporo tudi za številne strateške odločitve in usmeritve.
  3. Ker spletna rešitev FledgeWorks povezuje in združuje vse ključne informacije o zaposlenih na enem mestu, bo sčasoma vse več in več rutinskih kadrovskih opravil možno predati v obdelavo umetni inteligenci. Že sama storitev “outsorcing-a” in digitalizacije kadrovskih postopkov podjetjem prinaša prihranke in optimizacijo, umikanje preostalih administrativnih nalog v domeno umetne inteligence pa bo prineslo še dodatno razbremenitev vsem tistim, katerih naloga je zagotavljanje najboljših kompetenc in kadrov, ki bodo res temelj uspeha podjetja.

Kadrovske storitve za mala, srednja in velika podjetja

 

Storitve Fledge Outsourcing so primerne za vse dimenzije podjetij. Vključujejo kompletno vodenje in izvajanje obračuna plač (OPLA) in kadrovsko administracijo. Med storitvami so na voljo tudi tiste, ki jih potrebujete samo občasno, kot sta na primer postopka zaposlovanja novih sodelavcev in postopek njihovega uvajanja v delo. Za zadovoljstvo in korektno nagrajevanje zaposlenih pa v okviru Fledge Outsourcinga lahko uporabite storitve upravljanja uspešnosti in nagrajevanja po uspehu ter seveda storitev profesionalnega razvoja zaposlenih.

 

Manjšim organizacijam celovite zunanje kadrovske storitve omogočajo boljše osredotočanje na lastno dejavnost. Ure in dnevi dela, porabljeni za zagotavljanje kadrovskih procesov v skladu z veljavno zakonodajo, obračunavanje plač zaposlenih in podobne aktivnosti se tako pretvorijo v izvajanje lastne dejavnosti ali proizvodnje. Skrbi v zvezi s tem, ali vsi ti postopki tečejo skladno s predpisi, lahko odmislite. Podjetja, ki so dovolj velika, da si lahko privoščijo lastno kadrovsko službo pa s predajo vseh administrativnih opravil lastnim kadrovskim ekspertom omogočijo izvajanje tistega dela, ki ga danes štejemo pod “strateške kadrovske naloge”. S tem postane lastna kadrovska služba res orodje razvoja podjetja in ena od konkurenčnih prednosti ter preneha predstavljati le strošek.

 

Sodobna kadrovska rešitev v računalniškem oblaku

 

Spletna platforma za podporo kadrovskim postopkom FledgeWorks je v tem trenutku najbolj enostavno orodje, ki ga lahko praktično takoj ponudite zaposlenim za podporo vsem administrativnim procesom. Brez posebnega uvajanja v delo s spletno aplikacijo lahko praktično takoj zagotovite evidenco prisotnosti, načrtovanje odsotnosti in digitalizacijo personalnih map. Vzpostavite lahko ciljno vodenje, spremljanje razvoja kadrov, 360° ocenjevanje, letne razgovore in podobno. Prav tako lahko uporabite Fledge Payrol za obračun plač, ali pa to opravilo prepustite nam, saj je pod nazivom OPLA vključena v naš celovit nabor kadrovskih storitev Fledge Outsourcing. Digitalizacija kadrovskih procesov skupaj s fleksibilno možnostjo najema kadrovskih storitev vam ob podpori varne in najsodobnejše tehnologije prinaša vse prednosti agilnega in zakonsko skladnega upravljanja s kadri. Za to, da se vam ni treba ukvarjati z lastno informacijsko infrastrukturo, poskrbimo mi, saj vam kompleten sistem lahko ponudimo v varnem poslovnem računalniškem oblaku.

Info: FledgeWorks je rezultat razvoja specialnega kadrovskega sistema, ki ga je v sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki na področju upravljanja s kadri ustvaril Amitas. Rešitev in storitve Fledge Outsourcing SRC d.o.o. nudi v partnerskem sodelovanju s podjetjem SiCom.

FledgeWorks demo sistem je dostopen s pomočjo spletnega brskalnika tukaj.

  • Če sistem želite preveriti kot delavec, vnesite uporabniško ime jessicamiller@breezesw.com in geslo (skupaj s klicajem) Brz2017!
  • Če sistem želite preveriti kot vodja, vnesite uporabniško ime nancysmith@fledge.cloud in geslo (skupaj s klicajem) Brz2017!

Če želite sistem preveriti kot administrator, nas kontaktirajte.

Oglejte si našo novo storitev
Fledge outsourcing

Osredotočite se na svoj posel. Za kadrovsko administracijo, plače in druge kadrovske zadeve poskrbi Fledge Outsourcing. Strokovno in cenovno učinkovito.

Preberi tudi

Poslovanje preko API-jev – od ideje do izvedbe

Podjetja vseh velikosti se bolj in bolj zavedajo, da API-ji postajajo novo področje poslovanja. Če smo pred leti delili kanale predvsem na fizično prodajo (klasično) in digitalno preobrazbo oz. digitalne kanale, ki običajno potekajo preko spletnih ali mobilnih aplikacij, je danes vedno bolj jasno, da se uveljavlja nov kanal – API-ji (aplikacijski programski vmesniki).

PSD2 platforma, ki je odprla banke v svet

SRC je skladno z EU regulativo izdelal rešitev SRC PSD2 API Collection, preko katere se lahko TPP-ji povežejo na bančni vmesnik in uporabniku nudijo vse storitve, ki jih PSD2 direktiva predvideva in zahteva od bank.

Hitro testiranje, hiter odziv, zmogljiva rešitev

”Aplikacija eMBL je omogočila množična testiranja po Sloveniji.”
V času epidemije je potreba po komunikaciji brez osebnega stika ter obravnavi pacienta na daljavo ena od pomembnejših nalog na področju informacijske tehnologije v zdravstvu. Pomembno je najti prilagodljive možnosti, ki omogočajo hitre rešitve konkretnih izzivov.
Z mag. Markom Bitencem, dr. med. smo se pogovarjali, kako so informacijske rešitve v teh časih omogočile obravnavo pacientov ter učinkovito izvedbo hitrega testiranja na novi koronavirus.

Prijavi se na SRC novičke

Novice v svetu IT tehnologije

Vaša računalniška oprema in vaše digitalne storitve so vaša poslovna orodja.

SRC Event

Rešitve kibernetske varnosti SRC SECURE za zagotavljanje skladnosti z NIS-2/ZinfV

29. maj 2024 ob 9h

small_c_popup.png

Obvestilo o ponovni dostopnosti storitev

Vse uporabnike storitev v računalniškem oblaku obveščamo, da se vsi sistemi ponovno normalno odzivajo. Po doslej zbranih informacijah je ob izvajanju gradbenih del prišlo do prekinitve linije, na kar je programska oprema za upravljanje z diskovnim poljem odreagirala napačno. S pomočjo proizvajalca diskovnega sistema smo uspeli sanirati problem okrog 11h dopoldne. Zaradi velikega števila strežnikov, ki se nahajajo v računalniškem oblaku je ponovna vzpostavitev v polno funkcionalno stanje trajala okrog 50 minut.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.