Search
Close this search box.

mDIKTAT, aplikacija za transkripcijo diktiranja tudi v Thermani Laško

V Thermani Laško smo implementirali integrirano glasovno orodje mDiktat, ki uporabnikom omogoča natančen prevod zdravnikovega nareka v zapis, ki se neposredno prenese v zdravstveni informacijski sistem.

mDiktat je eden od ključnih dejavnikov v procesu doseganja večje učinkovitost in hitrosti pri ustvarjanju medicinske dokumentacije, s pomočjo napredne aplikacije za generiranje rešitev neposredno iz zvočnih zapisov.

Več o poteku uvedbe smo vprašali go. Barbaro Černec Dobovičnik, vodjo programa medicine in programa hotelirstvo v Thermani Laško.

Na fotografiji: naš terenski asistent uvedbe Martin Grmek in zdravnica v Thermana Laško Jadwiga Hajevska Kosi, dr. med. FOTO: Maša Naglič

Zakaj ste se odločili za uvedbo?

Za uvedbo smo se odločili zaradi optimizacije delovnih procesov in posledično pohitrene izdelave medicinske dokumentacije. Rešitev omogoča smotrnejšo uporabo časa in kadrovskih resursov, ki se lahko tako bolje posvetijo najpomembnejšemu – t.j. gostu oz. pacientu, ki zaupa našim 170-letnim izkušnjam in kateremu z našim bogatim znanjem pomagamo pri  boljšemu počutju in krepkejšem zdravju.

Kakšne prednosti prinaša aplikacija?

Dosedanje izkušnje kažejo, da aplikacija omogoča hitrejše delo v administraciji, ki skrbi za prepis diktatov. Prihranek časa je mogoč zaradi več karakteristik aplikacije, kot so vnaprej pripravljeni teksti, direktna povezava diktata s pacientovo obravnavo in zelo dobra kvaliteta zvočnega zapisa, ki jo administrator uporabi v primeru, da je potrebno razjasniti morebitno nejasnost generiranega teksta.

V naslednjem koraku želimo izkoristiti še možnost uporabe zapisa teksta direktno v aplikacijo Birpis21, ki bi zdravnikom ali kateremu drugemu članu osebja (npr. terapevtom) omogočila direkten zapis teksta v program in posledično samostojno delo brez posredovanja administratorja, kar bo predstavljalo še en korak v smeri boljše optimizacije delovnega procesa.

Kaj še pričakujete od aplikacije?

V družbi dobrega počutja se v največji meri posvečamo našim gostom in njihovemu dobremu počutju. Od aplikacije tako pričakujemo optimizacijo in pohitritev delovnega procesa izdelave medicinske dokumentacije, ki poteka na podlagi generiranja rešitev iz zvočnega zapisa.

mDiktat – integrirano glasovno orodje

Za dvakrat hitrejšo pripravo zdravstvene dokumentacije ter visoko natančnost zapisa. Z uporabo mDiktata se zdravnik lahko osredotoči na tisto, kar je najpomembnejše – skrb za pacienta.

Preberi tudi

Prijavi se na SRC novičke

Novice v svetu IT tehnologije

Pišite nam za predstavitev poslovne rešitve

SRC Dogodek

Rešitve za prehod na Cloud-native IT infrastrukturo za digitalne platforme

9. april 2024 ob 9h

small_c_popup.png

Obvestilo o ponovni dostopnosti storitev

Vse uporabnike storitev v računalniškem oblaku obveščamo, da se vsi sistemi ponovno normalno odzivajo. Po doslej zbranih informacijah je ob izvajanju gradbenih del prišlo do prekinitve linije, na kar je programska oprema za upravljanje z diskovnim poljem odreagirala napačno. S pomočjo proizvajalca diskovnega sistema smo uspeli sanirati problem okrog 11h dopoldne. Zaradi velikega števila strežnikov, ki se nahajajo v računalniškem oblaku je ponovna vzpostavitev v polno funkcionalno stanje trajala okrog 50 minut.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.