Search
Close this search box.

Novinarska konferenca GIC gradnje

S pomočjo evropskih sredstev na poti digitalne preobrazbe gradbenega podjetja GIC GRADNJE in konzorcijskih partnerjev SRC, Robotina in Sunesis.
Financira Evropska unija – NextGenerationEU

Osrednji cilj konzorcija je digitalna preobrazba podjetja GIC GRADNJE in postavitev temeljev za digitalno preobrazbo gradbene panoge, dvig digitalnih kompetenc sodelavcev in umestitev trajnostne kulture v vsakdan podjetij.

 

Kot smo že pisali, je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v preteklem letu objavilo JR »digitalna preobrazba podjetij«, ki črpa finančna sredstva iz EU skladov in katerega skupna vrednost je 43,8 milijona evrov. Več o tem si lahko preberete tukaj: https://www.src.si/gradbenistvo-4-0/.

 

Konzorcijski partnerji GIC GRADNJE (vodilni partner), SRC, Robotina in Sunesis, smo uspešno kandirali na razpisu in pridobili Projekt Gradbeništvo 4.0, ki temelji na ključnih izzivih gradbene panoge v Sloveniji in širše.

Za večjo konkurenčnost branže je potrebno izboljšati vidike nizke dodane vrednosti na zaposlenega, izziv prenizke produktivnosti, upoštevati spremembe v delovanju verig vrednosti in povišati vlaganja v digitalno pismenost. Skupaj smo poiskali vzroke za omenjeno stanje panoge, pogledali svetovne smernice in s partnerji danes, po zastavljenih projektnih korakih, sistematično uresničujemo cilje konzorcija. 

Vsebina projekta je razdeljena na pet vsebinskih stebrov projekta, ki se prepletajo vsebinsko, kakor tudi med partnerji projekta, glede na znanja in kompetence ter procese.

Projekt je že v izvajanju in se bo zaključil z implementacijo rešitev za digitalno preobrazbo do marca 2024.

Več v članku: https://topgradbenistvo.finance.si/8983289/Industrija-40-v-Rogaski-Slatini

Veseli me, da so na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo prepoznali našo vizijo digitalne preobrazbe gradbene panoge. Zavedamo se pomembnosti sprememb poslovnih procesov podprtih z novodobnimi tehnologijami, s pomočjo katerih lahko zagotovimo povišanje produktivnosti in dvig dodane vrednosti na sodelavca.
S projektom Gradbeništvo 4.0 bomo tako skupaj s konzorcijskimi partnerji poskrbeli za digitalno preobrazbo podjetja GIC GRADNJE. Z vpeljavo omogočitvenih tehnologij prenavljamo procese celovito in na povsem nov način. Pri izvedbi projekta namenjamo posebno skrb kompetencam sodelavcev s ciljem izboljšanja produktivnosti, varnosti in zadovoljstva. Dodatno krepimo in vzpodbujamo tudi inovativnost z vpeljavo naprednih rešitev v procese dela.

dr. Rok Cajzek, vodja projekta in pomočnik direktorja podjetja GIC GRADNJE
#NOO #NextGenerationEU #EUsredstva

Prijavi se na SRC novičke

Novice v svetu IT tehnologije

Ostale novice

Novice

SRC v partnerstvu s Creatio

Svojim strankam ponujamo »no-code« platformo za avtomatizacijo delovnih procesov v celotnem podjetju. SRC je po dolgih letih uspešne avtomatizacije poslovnih procesov sklenil partnerstvo z družbo

Uspešno zaključen projekt PollFree

Financira Evropska unija V mesecu novembru smo po 34 mesecih končali projekt Poll Free, v sklopu katerega smo razvijali platformo, ki meri in spremlja kakovost

Želite dvigniti vaš IT
na nov raven?

small_c_popup.png

Obvestilo o ponovni dostopnosti storitev

Vse uporabnike storitev v računalniškem oblaku obveščamo, da se vsi sistemi ponovno normalno odzivajo. Po doslej zbranih informacijah je ob izvajanju gradbenih del prišlo do prekinitve linije, na kar je programska oprema za upravljanje z diskovnim poljem odreagirala napačno. S pomočjo proizvajalca diskovnega sistema smo uspeli sanirati problem okrog 11h dopoldne. Zaradi velikega števila strežnikov, ki se nahajajo v računalniškem oblaku je ponovna vzpostavitev v polno funkcionalno stanje trajala okrog 50 minut.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.