Search
Close this search box.

Papirnate temperaturne liste so pospravili v omaro

Uspešen pričetek uporabe elektronsko temperaturno – terapevtskega lista (eTTL) v celotni ustanovi, na vseh deloviščih, v prvi od večjih zdravstvenih ustanov v Sloveniji

Po uspešni uvedbi ter uporabi v Centru za bolezni otrok v Šentvidu pri Stični je elektronsko temperaturno-terapevtski list nedavno zaživel tudi v prvi od večjih zdravstvenih ustanov v Sloveniji, v Bolnišnici Topolšica, kjer so z digitalizacijo procesov pri zdravljenju bolnikov pričeli že pred dvema letoma.

Kako po novem poteka delo med vizito?
“Osebje v bolnišnici po novem hodi na vizite z računalniškimi tablicami, papirnate temperaturne liste pa so pospravili v omare in v celoti spremljajo zapis v elektronski obliki.

Ekipa iz SRC Infoneta nudi podporo uporabnikom na licu mesta: zdravstveno osebje v bolnišnici izobražujemo, jim pomagamo pri uporabi.

Tudi naša razvojna ekipa dnevno spremlja potrebe uporabnikov ter sproti prilagaja program za čimbolj enostavno uporabo.”

Ekipa SRC Infoneta skupaj z osebjem Bolnišnice Topolšica ob uvedbi sistema eTTL.

Glavni razlog za uvedbo eTTL ter ostalih digitaliziranih postopkov v bolnišnici je varnost bolnika – to je bilo vedno v fokusu. Kako to zagotoviti z jasnim dokumentiranjem izvedbe akcij – edini način je zagotovo elektronska oblika. Zato smo se tudi za to odločili.”

”V enem dnevu smo umaknili papirje.”
Trenutno smo še v fazi prehoda iz prejšnjega stanja na nov, digitaliziran temperaturno-terapevtski list. Proces je bil dolgotrajen, na koncu pa je bil preskok narejen hitro.

Kar nekaj časa, več kot pol leta, smo uskajevali podrobnosti, ki so bile nujne za začetek delovanja in nato v zadnjem obdobju pred uvedbo, približno zadnjih 14 dni, aktivno vzpostavili pogoje za začetek delovanja.

Ob sami uvedbi smo v enem dnevu umaknili papirje ter uvedli elektronsko obliko temperaturne liste.
V tem času smo, tudi s pomočjo SRC Infoneta, zagotovili povečano število osebja, ki je lahko nudilo pomoč našim uporabnikom. Tako smo se tudi izognili marsikateri težavi, ki bi se drugače lahko pojavila.

Ni več nejasnosti pri prejetih terapijah
Pomembno nam je zadovoljstvo zdravstvenega osebja, predvsem medicinskih sester, ki sedaj točno vidijo, kaj je pacientu predpisano. Ni več težav zaradi nečitljivih zapisov. Ni več nejasnosti pri prejetih terapijah.

Varnost zdravljenja pacientov se je neprimerljivo izboljšala.

Vse teče, kot smo si zamislili, še nekaj dela pa nas čaka, zato vse pohvale tudi naši ekipi.

ETTL uporabnikom omogoča:

  • Predpis in beleženje meritev
  • Predpis zdravila, enostavno podaljševanje, shranjevanje pogostih zdravil, predpis zdravil iz predhodnih hospitalizacij in eRecepta
  • Beleženje aplikacije danega zdravila, ob odklonih lahko zapišete opombo
  • Pregled vse podatkov vpisanih v program BIRPIS21 (laboratorijski izvidi, rentgenološki izvidi, konziljarni izvidi, sprejemni podatki, ipd.)
  • Naročanje laboratorijskih preiskav, rentgenoloških preiskav, naročanje na različne aktivnosti
  • Urno in dnevno varnostno kopiranje (back-up) podatkov in shranjevanje TTL-ja pacienta v dolgotrajno hrambo

Preberi tudi

Prijavi se na SRC novičke

Novice v svetu IT tehnologije

Pišite nam za predstavitev poslovne rešitve

small_c_popup.png

Obvestilo o ponovni dostopnosti storitev

Vse uporabnike storitev v računalniškem oblaku obveščamo, da se vsi sistemi ponovno normalno odzivajo. Po doslej zbranih informacijah je ob izvajanju gradbenih del prišlo do prekinitve linije, na kar je programska oprema za upravljanje z diskovnim poljem odreagirala napačno. S pomočjo proizvajalca diskovnega sistema smo uspeli sanirati problem okrog 11h dopoldne. Zaradi velikega števila strežnikov, ki se nahajajo v računalniškem oblaku je ponovna vzpostavitev v polno funkcionalno stanje trajala okrog 50 minut.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.