Planiranje in spremljava rezultatov

Planiranje, forecasting, rezultati in analitika na enem mestu?

Imate dovolj preklapljanja med različnimi analitičnimi orodji, da dobite odgovore? SRC s pomočjo SAP Analytics Cloud združuje vsa analitična orodja na enem mestu - vključno z letnim planiranjem, prediktivno analitiko in poslovnim obveščanjem (BI) - v eni sami rešitvi v oblaku.

BREZPLAČEN POSVET

Planiranje in spremljava rezultatov

Kako to počnejo drugi

V raziskavi, ki jo je opravil KPMG med 900 direktorji iz 50 držav (60 % iz podjetij, ki imajo več kot 1000 zaposlenih), so pokazali, da imajo pri teh procesih sicer tudi največji še vedno težave:

41%

jih, čeprav gre za velika podjetja, za namen planiranja še vedno uporablja samo Excel, za kar priznavajo, da je problem.

46%

jih verjame, da so letni plani ”politično dogovorjene” številke, ki niso usklajene z dejansko verjetnimi poslovnimi rezultati konec leta.

62%

se jih je strinjalo, da so plani in proračuni samo pogled v nekem trenutku v ”času” in ne odražajo tega, kar se dejansko dogaja na trgu.

SRC Planiranje

Planiranje

Proces planiranja, enostaven kot v excelu in hkratni neprimerno bolj zmogljiv – omogoča sodelovanje zaposlenih v procesu planiranja, v naslednjem koraku pa na istem mestu forecast in analitiko rezultatov ter simulacijo možnih scenarijev.

Bottom-up ali Top-down, sistem podpira planski proces in ga za uporabnika poenostavi, nato pa na isto mesto pripelje podatke o napovedi rezultatov in dejanske rezultate.

SRC Planiranje in spremljava rezultatov

Analitika
v hipu

Odgovori na poslovna vprašanja samo nekaj klikov stran – hitro in poglobljeno – z najboljšimi BI orodjih in orodji za vizualizacijo podatkov na trgu: Ad-hoc poročila, napovedovanje rezultatov, what-if analize na enem mestu.

Vse to ne glede na to, kje vse in v katerih vseh različnih sistemih se nahajajo vaši podatki.

SRC PREDIKTIVNA ANALITIKA

Prediktivna
analitika

Hitrost z in-memory tehnologijo ter vodeno strojno učenje omogočata odkrivanje relevantnih prediktivnih vzorcev in oceno verjetnih prihodnjih scenarijev – v živo in v trenutku.

Kako se tega lotevajo najboljši?

 

Vodilna podjetja na svojem področju (po Aberdeenovi raziskavi), kar 90-odstotno bolj verjetno uporabljajo centralni sistem za planiranje, spremljanje in analiziranje finančnih ter operativnih podatkov o doseganju KPI-jev. Tako imajo bolj jasno predstavo, kako uspešno podjetje sledi ciljem in cilje hitreje prilagaja glede na trenutno realno ter verjetno prihodnje okolje.

Z uporabo rešitev (ena izmed njih je tudi SAP Analytics Cloud, ki vsebuje tudi planning modul), imajo ključni zaposleni dostop do informacij, kako podjetje sledi ciljem – na enem mestu. Združujejo:

1

Planiranje

2

Forecast

3

BI

4

Simulacije in prediktivna analitika

Če se danes običajno planira v excelu ali ERP, poroča z BI orodjem, forcast prihaja iz CRM, možni scenariji prihodnosti pa se simulirajo spet v excelu , je v SAP Analytics Cloudu vse to možno na enem mestu in nad istimi podatki. Hitrost in enostavnost odločanja je osupljiva. Odločitve so na koncu verjetno še vedno težke, vendar sprejete na podlagi neprimerno boljših informacij.

Brezplačen posvetPišite nam ali pa nas pokličite in si zagotovite brezplačno predstavitev ali pa zahtevajte ponudbo.

Toni Zupančič
Svetovalec
T01 600 7000
Etoni.zupancic@src.si

SRC | Toni Zupančič

Vaše ime in priimek *

Ustanova ali podjetje

E-poštni naslov *

Vaš telefon