Search
Close this search box.

MEDISKOP

Aplikacija mDiktat

Napredno orodje za razpoznavo govora in pametno urejanje kliničnih zapisov

Glasovni asistent, ki omogoča natančen prevod zdravnikovega nareka v zapis, ki se neposredno prenese v zdravstveni informacijski sistem.

mDiktat - integrirano glasovno orodje

Za dvakrat hitrejšo pripravo zdravstvene dokumentacije ter visoko natančnost zapisa. Z uporabo mDiktata se zdravnik lahko osredotoči na tisto, kar je najpomembnejše – skrb za pacienta.

Hitrejši zapis nareka kot pri tipkanju

Edinstvena natančnost zapisa

Uporaba aplikacije na diktafonu ali telefonu

Diktiranje direktno na obravnavo pacienta

Popravki besedila z govornimi ukazi

Intuitivni personalizirani vnosi zapisov

Zanesljiva rešitev za transkripcijo diktiranja, ki razume govorico zdravnika

Zdravnikov narek prevede v natančen strukturiran zapis in ga sočasno prenaša v informacijski sistem ambulante. Uporabnik ne potrebuje predznanja, saj mu avtomatsko pripravimo knjižnico njegovih najpogostejših izrazov.

Presežite zamudno tipkanje in uporabite napredno orodje mDiktat za prepoznavo govora v okviru zdravstvene obravnave pacienta

Narek se s pomočjo QR kode pacienta pretvori v natančen zapis ter prenese neposredno v obravnavo pacienta v informacijskem sistemu ambulante. Zdravnik z enim narekom pripravi izvid in podatke za zaključek obravnave.

Dosedanje izkušnje kažejo, da aplikacija omogoča hitrejše delo v administraciji, ki skrbi za prepis diktatov. Prihranek časa je mogoč zaradi več karakteristik aplikacije, kot so vnaprej pripravljeni teksti, direktna povezava diktata s pacientovo obravnavo in zelo dobra kvaliteta zvočnega zapisa, ki jo administrator uporabi v primeru, da je potrebno razjasniti morebitno nejasnost generiranega teksta.

V naslednjem koraku bomo uvedli še uporabo zapisa teksta direktno v aplikacijo Birpis21, ki zdravnikom ali terapevtom omogoča direkten zapis teksta v program in posledično samostojno delo brez posredovanja administratorja, kar predstavlja naslednji mejnik v smeri optimizacije delovnega procesa.
Barbara Cernec
vodja programa medicine in programa hotelirstvo, Thermana d.d.

Vas zanima več?

Pišite nam in z veseljem vam pomagamo.

SRC Dogodek

Rešitve za prehod na Cloud-native IT infrastrukturo za digitalne platforme

9. april 2024 ob 9h

small_c_popup.png

Obvestilo o ponovni dostopnosti storitev

Vse uporabnike storitev v računalniškem oblaku obveščamo, da se vsi sistemi ponovno normalno odzivajo. Po doslej zbranih informacijah je ob izvajanju gradbenih del prišlo do prekinitve linije, na kar je programska oprema za upravljanje z diskovnim poljem odreagirala napačno. S pomočjo proizvajalca diskovnega sistema smo uspeli sanirati problem okrog 11h dopoldne. Zaradi velikega števila strežnikov, ki se nahajajo v računalniškem oblaku je ponovna vzpostavitev v polno funkcionalno stanje trajala okrog 50 minut.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.