Search
Close this search box.
Dni
Ur
Minut
Sekund

Spletna OKROGLA MIZA

Kako se borimo proti kibernetskim grožnjam in kaj to pomeni za informacijsko varnost v slovenskem zdravstvu?

19.5.2021 ob 10h

Na kratko o dogodku

Govorili bomo o aktualnih kibernetskih tveganjih in kako se z njimi učinkovito spoprijeti.

Pod drobnogledom se je znašlo slovensko zdravstvo, ki znotraj omenjene tematike išče rešitve. Eden od načinov za dvig kibernetske varnosti je tudi pristop SRC Secure, ki smo ga razvili v podjetju.

Teme

Spoznajte predavatelja

Strokovnjak na svojem področju

Jan Kaastrup

CSIS

Jan Kaastrup je inovativni tehnični direktor varnostne skupine CSIS in ima skoraj 20 let izkušenj na področju IT-varnosti, vključno z mrežno arhitekturo, forenziko, odzivanjem na incidente, raziskavami zlonamerne programske opreme, finančnimi goljufijami in napadi prek ponarejenih e-poštnih računov.

Uroš Justin

SRC

Uroš Justin je svetovalec v podjetju SRC in se ukvarja z razvojem poslovanja na področju naprednih storitev znotraj informacijskih sistemov. Pri tem mu dolgoletne izkušnje pomagajo pri celovitem poznavanju varnosti, ključne informacijske infrastrukture, DevOps procesov in avtomatizacije.

mag. Matjaž Drev

NIJZ

Mag. Matjaž Drev je nekdanji državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov. Več let je pri Informacijskem pooblaščencu RS izvajal inšpekcijske in prekrškovne postopke s področja varstva osebnih podatkov. Trenutno se ukvarja s področjem informacijske varnosti na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje v okviru projekta eZdravje.

Prijava na dogodek

SRC Dogodek

Rešitve za prehod na Cloud-native IT infrastrukturo za digitalne platforme

9. april 2024 ob 9h

small_c_popup.png

Obvestilo o ponovni dostopnosti storitev

Vse uporabnike storitev v računalniškem oblaku obveščamo, da se vsi sistemi ponovno normalno odzivajo. Po doslej zbranih informacijah je ob izvajanju gradbenih del prišlo do prekinitve linije, na kar je programska oprema za upravljanje z diskovnim poljem odreagirala napačno. S pomočjo proizvajalca diskovnega sistema smo uspeli sanirati problem okrog 11h dopoldne. Zaradi velikega števila strežnikov, ki se nahajajo v računalniškem oblaku je ponovna vzpostavitev v polno funkcionalno stanje trajala okrog 50 minut.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.