Rešitve za simulacijo kibernetskih napadov (PICUS)

23. april 2024 ob 9h, Sputnik

Kako v praksi izgleda kibernetski napad? Naši strokovnjaki vam bodo v živo predstavili, kako se odzvati in zajezeti tovrstne napade.

O dogodku

Večkrat se nam zastavi vprašanje ali so naši varnosti sistemi ustrezni, ali bi zaznali kibernetski napad in ali bi znali pravilno ukrepati. Odgovor na ta vprašanja najlažje dobimo s simulacijo kibernetskega napada. Namen simulacije napada je, da v kontroliranim okolju previramo sposobnost obrambnih mehanizmom, da zaznajo in preprečijo napad, ter hkrati preverijo učinkovitost odziva na incidente.

Rešitev proizvajalca PICUS Security omogoča izvedbo simulacije napada z uporabno različnih taktik in tehnik glede na okvir MITRE ATT&CK. Poleg same izvedbe simulacije rešitev omogoča tudi integracijo z varnostnimi sistemi kot so SIEM ali XDR. Na ta način dobimo odgovor katere napade bi naš sistem zaznal, katere blokiral in kateri bi bili uspešni. Na dogodku bomo pokazali, da slednjih ni tako malo!

Prijave so zaprte

Spoštovani, žal so vsa mesta zasedena in trenutno prijave niso več možne. Ob morebitni sprostitvi, se bo prijavni obrazec ponovno odprl.

Hvala za razumevanje.

© 2024 SRC d.o.o. Vse pravice pridržane

small_c_popup.png

Obvestilo o ponovni dostopnosti storitev

Vse uporabnike storitev v računalniškem oblaku obveščamo, da se vsi sistemi ponovno normalno odzivajo. Po doslej zbranih informacijah je ob izvajanju gradbenih del prišlo do prekinitve linije, na kar je programska oprema za upravljanje z diskovnim poljem odreagirala napačno. S pomočjo proizvajalca diskovnega sistema smo uspeli sanirati problem okrog 11h dopoldne. Zaradi velikega števila strežnikov, ki se nahajajo v računalniškem oblaku je ponovna vzpostavitev v polno funkcionalno stanje trajala okrog 50 minut.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.