Search
Close this search box.

SRC d.o.o. je obnovil Cisco certifikat trajnostne skrbi za okolje

SRC-u je pri poslovanju pomembno hoditi v koraku s časom, zato smo še posebno pozornost in trud namenili odgovorni in zgledni skrbi za okolje – tako za nas kot tudi za še boljše sodelovanje z našimi poslovnimi partnerji. Naš trud na tem področju je prepoznal tudi Cisco in nam podelil certifikat Environmental Sustainability Specialized partnerja.

Kot poudarja Cisco, lahko s ponovno uporabo tehnologije in novimi rešitvami skupaj pomagamo uresničevati cilje in zaveze naših strank. Kot v številnih drugih industrijah tudi tu vključujoča trajnostna strategija prinaša boljšo prihodnost vsem generacijam. Konkretne rešitve, ki jih Cisco spodbuja tudi z investicijami, navdihujejo inovativnost tudi na področju varovanja okolja – tako pri proizvajalcu, kot pri poslovnih partnerjih in končnih strankah po celem svetu.

Trajnostni razvoj in skrb za čim manjši vpliv na okolje sta naša skupna odgovornost. Zato vsi, ki delamo v SRC-u, skrbimo za to, da vse skupaj ne ostane zgolj pri besedah. Ključne aktivnosti sprejete strategije okolijske in družbene odgovornosti, ki jih že uresničujemo, so naslednje:

  • skrbimo za zmanjševanje odpadkov z obsežnimi programi recikliranja tehnične opreme in spodbujanjem nabavo recikliranih materialov,
  • nenehno izboljšujemo energetsko učinkovitost  strojne opreme, zastarelo opremo nadomeščamo z bolj učinkovitimi storitvami virtualizacije,
  • z energetsko prenovo stavbe zmanjšujemo porabo energije in hkrati uporabljamo energijo iz obnovljivih virov,
  • z e-mobilnostjo podpiramo rabo zelene energije ter pripomoremo pri zmanjševanju ogljičnega odtisa in emisij trdih delcev v prometu,
  • z  omogočanjem dela od doma zmanjšujemo potrebo po uporabi prevoznih sredstev z motorjem na notranje izgorevanje,
  • v naših prostorih smo nadomestili embalažo prepakirane vode z hladilniki vode iz pipe.

Prijavi se na SRC novičke

Novice v svetu IT tehnologije

Ostale novice

Želite dvigniti vaš IT
na nov raven?

small_c_popup.png

Obvestilo o ponovni dostopnosti storitev

Vse uporabnike storitev v računalniškem oblaku obveščamo, da se vsi sistemi ponovno normalno odzivajo. Po doslej zbranih informacijah je ob izvajanju gradbenih del prišlo do prekinitve linije, na kar je programska oprema za upravljanje z diskovnim poljem odreagirala napačno. S pomočjo proizvajalca diskovnega sistema smo uspeli sanirati problem okrog 11h dopoldne. Zaradi velikega števila strežnikov, ki se nahajajo v računalniškem oblaku je ponovna vzpostavitev v polno funkcionalno stanje trajala okrog 50 minut.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.