SRC na konferenci Neprekinjeno poslovanje

SRC Novice

SRC na konferenci Neprekinjeno poslovanje
17. 3. 2016 SRC

Uspešna uvedba eRecepta je prinesla številne koristi bolnikom, zdravnikom, farmacevtom, zdravstvenem zavarovanju, Ministrstvu za zdravje in Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Dosežena je bila večja preglednost in varnost predpisovanja zdravil v okvirju projekta eZdravje.

Za nemoteno delovanje aplikativne storitve eReceptov je bilo nujno zagotoviti tudi večjo trdoživost IT infrastrukture in povečati pripravljenost na nepričakovane dogodke, omogočiti večjo usposobljenost izvajalcev postopkov okrevanja aplikativne storitve in dodatno preverjanje pravilnosti dokumentiranih postopkov okrevanja aplikativne storitve.

V predavanju smo med drugim prikazali visoke razpoložljivosti gradnikov aplikativne storitve eRecepti čez vse plasti sistemske arhitekture rešitve: Citrix Netscaler gruče GSLB, Oracle RAC One Node gruče, Oracle WebLogic Aplication Server gruče, VMWare gruče, namestitev javanske aplikacije eRecepti na OWLS gručo.

Praktično smo prikazali tudi preklop sistemskih storitev (Citrix Netscaler, Oracle Data Guard, OWLS, eRecepti in VS) iz PDC Ljubljana v DRC Maribor znotraj omrežja zNet. Izpostavili pa smo tudi nekaj izzivov, s katerimi smo se srečevali in razložili, kako smo jih rešili.