Search
Close this search box.

Vrstomat tudi na Ptuju in v Murski Soboti

V zadnjih mesecih je naša ekipa omogočila uporabo Vrstomata v dveh novih ustanovah, in sicer v Splošni bolnišnici Ptuj ter v Zdravstvenem domu Murska Sobota, kjer zaenkrat uporabljajo Labomat, različico Vrstomata namenjeno za uporabo v laboratorijih.

Rešitev Vrstomat pa smo nadgradili z najnovejšimi funkcionalnostmi, ki bodo na voljo vsem uporabnikom sistema. Med najpomembnejše novosti spada nadgradnja servisa za branje zavarovanja, saj je odslej omogočeno tudi branje elektronske osebne izkaznice.

Dostop do statistike

Med novostmi je tudi dostop do statistike, ki je od sedaj omogočen za vsako posamezno zdravstveno ustanovo. Skrbniki sistema v vsaki ustanovi bodo tako imeli vpogled v dejansko dnevno dogajanje delovanja Vrstomata, in sicer stanje uspešnih registracij, registracij, ki niso uspešno izvedene (npr. pacienti, ki so se želeli registrirati na Vrstomatu brez določenega termina v ambulanti, pacienti brez veljavne napotnice ali brez zavarovanja), kakšno je število registracij v tekočem dnevu ter stanje naprav (ali so Vrstomati in televizijski zasloni aktivni).

Pogled dostopa do dnevne statistike registracij prek Vrstomata za skrbnike sistema

V SB Ptuj trenutno uporabljajo pet stičnih registracijskih točk. Po treh mesecih uporabe je prek Vrstomata uspešno registriranih okoli 80-85% pacientov, kar je po uspešnosti primerljivo z ostalimi ustanovami, ki Vrstomat uporabljajo že več let.

Dnevna statistika za SB Ptuj in vse uporabnike Vrstomata v slovenskih bolnišnicah

ZD Murska Sobota prav tako uporablja sistem Labomat (torej Vrstomat za laboratorije) že približno tri mesece. Labomat jim omogoča sledenje čakalni vrsti pacientov na odvzemih vzorcev, na sprejemu pa jim olajša administrativno obdelavo pacientov, saj se podatki iz KZZ avtomatično prenesejo v informacijski sistem.

Vrstomat sicer v slovenskih zdravstvenih ustanovah zelo uspešno uporabljajo že nekaj let, saj vse ustanove uspešno registrirajo več kot dve tretjini pacientov, v povprečju celo nad 80%.

Vse uporabnike sistema Vrstomat še obveščamo, da vas bo pred nadgradnjo kontaktirala naša ekipa, s katero se boste dogovorili za usklajen prehod na nadgrajeno verzijo.

Več o Vrstomatu: https://www.src.si/podrocja-poslovanja/resitve-za-zdravstvo/vrstomat/

Preberi tudi

Prijavi se na SRC novičke

Novice v svetu IT tehnologije

Pišite nam za predstavitev poslovne rešitve

small_c_popup.png

Obvestilo o ponovni dostopnosti storitev

Vse uporabnike storitev v računalniškem oblaku obveščamo, da se vsi sistemi ponovno normalno odzivajo. Po doslej zbranih informacijah je ob izvajanju gradbenih del prišlo do prekinitve linije, na kar je programska oprema za upravljanje z diskovnim poljem odreagirala napačno. S pomočjo proizvajalca diskovnega sistema smo uspeli sanirati problem okrog 11h dopoldne. Zaradi velikega števila strežnikov, ki se nahajajo v računalniškem oblaku je ponovna vzpostavitev v polno funkcionalno stanje trajala okrog 50 minut.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.