PollFree

Pozabite na vaše alergije!

Projekt financira
Play Video

Problem alergij

V svetu vedno bolj pereč, še posebej pri ljudeh, ki živijo v urbanih okoljih. Med najpogostejšimi snovmi, ki lahko sprožijo alergije, je cvetni prah. Dodatno na porast pojavljanja alergij vplivajo okoljske spremembe. Pri alergijah, ki so povezane z dihali, ima onesnaženost zraka pomemben vpliv. Za celovito spremljanje problematike+ je potrebno opazovati tako vsebnost cvetnega prahu v zraku kot kakovost zraka.

Rešitev za ljudi

Ker ima podjetje SRC veliko izkušenj z informatiko s področja varovanja zdravja, smo se odločili za razvoj inovativne IoT (internet stvari) rešitve za ljudi, ki se spopadajo z alergijami na cvetni prah. S partnerji smo zasnovali rešitev PollFree, ki bo poenostavila in izboljšala obstoječe meritve cvetnega prahu ter omogočala gradnjo IoT rešitev, ki bodo ciljni populaciji zagotavljale kvalitetne informacije in napovedi o prisotnosti peloda v zraku.

IoT platforma

Za lajšanje simptomov alergij velja, da je izogibanje alergenom daleč najboljša preventiva. Zato smo s partnerji zasnovali IoT platformo, ki bo posredovala podatke o kakovosti zraka ter prisotnosti in vrsti alergenov na mikro ravni. PollFree platforma zbira, združuje in s pomočjo umetne inteligence in strojnega učenja procesira podatke o prisotnosti cvetnega prahu v zraku in različne okoljske parametre, ki vplivajo na pojavnost alergij. S pomočjo PollFree senzorja bo platforma pridobivala trenutno sliko stanja kakovosti zraka in prisotnosti alergenov v zraku na mikro ravni. Hkrati pa bo z uporabo umetne inteligence in analize podatkov, ki jih bo zajemala neposredno od senzorjev in iz javno dostopnih servisov, ustvarjala vse bolj zanesljive in natančne napovedi.

Aplikacija

Platforma preko PollFree mobilne aplikacije uporabnikom na njihovo pametno napravo posreduje aktualno stanje in napovedi prisotnosti alergenov v zraku ter onesnaženja zraka na mikro lokaciji in širše.

Ob uporabi PollFree mobilne aplikacije lahko uporabnik:

Alergen v zraku

Spremlja podatke o trenutni prisotnosti alergenega cvetnega prahu v zraku.

Onesnaženost zraka

Spremlja podatke o trenutni onesnaženosti zraka

Napoved

Pregleduje napovedi za prisotnost alergenega cvetnega prahu v zraku in za onesnaženost zraka za tri dni vnaprej.

Vremenska napoved

Spremlja podatke o trenutni onesnaženosti zraka.

Trenutna verzija aplikacije pokriva ozemlje Slovenije - podpora za 350 krajev v Sloveniji.

Personalizacija

Nastavi, o katerih vrstah cvetnega prahu naj bo obveščen.

Obvestila

Dobiva personalizirana obvestila ("push notification").

Pregled okolja

Pregleduje trenutno obremenjenost okolja z alergenim cvetnim prahom in onesnaženost zraka s pomočjo zemljevida.

SLO in ANG

Uporablja aplikacijo v slovenskem in angleškem jeziku

Storitev PollFree

preko API-jev

Storitve PollFree platforme so dostopne tudi preko API-jev v obliki generičnega servisa, ki zagotavlja podatke in napovedi tako mobilnim aplikacijam za končne uporabnike kot tudi različnim specifičnim sistemom, kot so na primer pametne hiše, medicinsko-preventivni sistemi in podobno. Omogočajo spremljanje kakovosti zraka na mikro in makro nivoju – od posameznika, hiš in stanovanj, do posameznih ulic in celih mest.

Glavni cilji

Sodeluj pri razvoju

Zanima nas vaše mnjenje. Naložite si aplikacijo na svoj telefon. V primeru komentarjev uporabite spodnji obrazec. Lahko pripnete tudi sliko 😊

Aplikacija je v uporabi za testiranje in v fazi potrjevanja na GooglePlay in AppStore. Takrat bo tudi možna prijava z uporabo Google računa.
Play Video
Projekt financira

Sporoči svoje mnenje

2023 PollFree® vse pravice pridržane 

PollFree

Pozabite na vaše alergije!

Cooming soon

SRC Dogodek

Rešitve za prehod na Cloud-native IT infrastrukturo za digitalne platforme

9. april 2024 ob 9h

small_c_popup.png

Obvestilo o ponovni dostopnosti storitev

Vse uporabnike storitev v računalniškem oblaku obveščamo, da se vsi sistemi ponovno normalno odzivajo. Po doslej zbranih informacijah je ob izvajanju gradbenih del prišlo do prekinitve linije, na kar je programska oprema za upravljanje z diskovnim poljem odreagirala napačno. S pomočjo proizvajalca diskovnega sistema smo uspeli sanirati problem okrog 11h dopoldne. Zaradi velikega števila strežnikov, ki se nahajajo v računalniškem oblaku je ponovna vzpostavitev v polno funkcionalno stanje trajala okrog 50 minut.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.