Prihranite čas: razvoj paketov ETL z BI markup language (BIML)

Prihranite čas: razvoj paketov ETL z BI markup language (BIML)
9. 10. 2018 Adam Sabljakovic

HERMAN VAN MIDDEN

Prihranite čas: razvoj paketov ETL z BI markup language (BIML)

Vsi, ki ste že kreirali pakete SQL Server Information Services (SSIS), veste, da je SSIS močno orodje za pridobivanje, preoblikovanje in polnjenje podatkov, a je ustvarjanje dejanskih paketov v SSIS lahko zamudno. Tudi če uporabljate predloge in sledite najboljšim praksam, pogosto ponavljate iste korake. Ne obstajajo namreč preprosti načini za obvladovanje metapodatkov in sprememb v shemi, in če dobite nove zahteve, boste morali popraviti vsak paket posebej, kar je časovno zamudno.

Da bi se izognili tem ponavljajočim se procesom, so v podjetju Varigence razvili Business Intelligence Markup Language (BIML), programski jezik na osnovi XML za ustvarjanje paketov SSIS in drugih rešitev za poslovno inteligenco. Z BIML lahko kadarkoli pišete, spreminjate, znova uporabite katerikoli vzorec in samodejno generirate več paketov SSIS hkrati.

i. Koda BIML

Trenutno obstajata dve osnovni orodji, ki jih lahko uporabite za pripravo in sestavljanje rešitev BIML: BimlExpress in BimlStudio. Oba med pisanjem kode ponujata seznam možnih vrednosti (intellisense).

BimlExpress je brezplačen dodatek k programu Microsoft Visual Studio, ki preprosto dodaja BIML funkcionalnost na BIDS in SSDT. Če že uporabljate Microsoft BIDS ali SSDT, je potrebna zgolj namestitev vtičnika BimlExpress.

Potem v Visual Studio vnesete kodo BIML in enostavno ustvarite paket SSIS.

ii. Samodejno generiranje paketov SSIS

iii. SSIS Package

iv. Koda BIML z BimlScript lahko generira več paketov naenkrat

BimlExpress vsebuje samo podmnožico funkcionalnosti BIML, vendar je ta zelo obširna in vključuje skoraj vse funkcionalnosti SSIS. Skratka, še posebej za razvijanje v SSIS je BimlExpress odlična izbira, da začnete uporabljati BIML pri svojih projektih ETL.

Da bi bil začetek razvoja v BIML čim lažji, najnovejša različica BimlExpress 2018 omogoča tudi uvažanje obstoječih paketov SSIS.

HermanSLika

Varigence BimlStudio je prvo in edino integrirano razvojno okolje, posebej izdelano za razvoj Bimla. BimlStudio ponuja vse funkcije, ki so na voljo v BimlExpress, plus podporo za relacijsko modeliranje, podporo za SSAS, vizualno oblikovanje, avtomatizacijo struktur, transformatorje BIML in še veliko več.

Za tiste, ki gradijo celovite rešitve na ravni podjetja, z večjimi ekipami ali samodejno generirane rešitve je BimlStudio boljša izbira kot BimlExpress.

Z Bimlom boste nedvomno dosegli bistvene izboljšave med dostavo rešitev ETL, lažje vzdrževanje, z manj napakami in še veliko več. Da bi to dosegli, je smiselno investirati v novo tehnologijo.

Več informacij o BIML je na voljo na https://www.varigence.com/ in http://bimlscript.com/.

Ali vprašajte nas!

error

Če uživate v člankih, jih delite s prijatelji. Lepe stvari je lepo deliti.