Search
Close this search box.

Politika zasebnosti

SRC d.o.o. (v nadaljevanju SRC) vas želi obvestiti o načinu zbiranja, uporabe in posredovanja podatkov, ki smo jih pridobili od vas ali o vas. Ta Politika zasebnosti opisuje naše prakse v zvezi s podatki o uporabnikih storitev, zbranimi prek različnih storitev, kot so spletne strani, produkti podjetja in druge storitve v okviru dejavnosti družbe (skupaj imenovane »storitve družbe« ali »storitve«).

Ta politika se ne nanaša na osebne podatke, ki se obdelujejo znotraj samih produktov podjetja.

Politika zasebnosti opisuje prakse družbe SRC v zvezi z upravljanjem neosebnih (anonimnih) podatkov (npr. datum in čas vsakega obiska, strojna platforma vaše naprave, operacijski sistem ipd) in tudi v zvezi z zbiranjem in uporabo osebnih podatkov (t.j. podatkov, ki se nanašajo na točno določeno ali določljivo osebo) s strani družbe.

Z uporabo storitev družbe se strinjate s splošnimi pogoji te Politike zasebnosti.

PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Posredovanje osebnih podatkov ni pogoj za uporabo storitev družbe.

Zbiranje podatkov poteka na naslednje načine:

 • neosebni podatki: podatke o napravi ali druge dnevniške (angl. log) podatke avtomatično pridobivamo, ko uporabljate naše storitve;
 • osebni podatki: podatke pridobivamo, če nam jih izrecno sporočite.

 

Posredovanje osebnih podatkov ni pogoj za uporabo storitev družbe. Do trenutka, ko nam ne zaupate svojih osebnih podatkov (kot so npr. ime in priimek, naslov elektronske pošte idr), so vsi podatki, ki jih avtomatično pridobivamo, ko uporabljate naše storitve, anonimni podatki in ne moremo ugotoviti in tudi ne ugotavljamo identitete uporabnika.

PIŠKOTKI

‘Piškotki’ omogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran.

Piškotki’ so niz podatkov, ki so začasno v obliki majhne datoteke ali dela prostora v vašem brskalniku shranjeni na vašem trdem disku in omogočajo naši strani prepoznavanje vašega računalnika, ko naslednjič obiščete spletno stran.

Spletna mesta SRC uporabljajo naslednje piškotke:

 

PRODUKTI PODJETJA SRC

Če boste pustili svoj elektronski naslov na spletni strani z opisom izdelka, bomo tega shranili v podatkovno bazo uporabnikov.

Če boste pustili svoj elektronski naslov ob prijavnem oknu na spletni strani z opisom izdelka, ki podpira tovrstno prijavno okno za shranjevanje elektronskega naslova, bomo tega shranili v podatkovno bazo uporabnikov ter uparili s podatki, zbranimi v prejšnji točki. Izdelki, pri katerih se zbirajo osebni podatki, ki se uporabljajo s podatki zbranimi iz prejšnje točke, so:

 • Clinicall in
 • Vrstomat.

 

Informacijski sistem bo ob vpisanem elektronskem naslovu samodejno prebral in posredoval tudi naslednje podatke:

 • tip uporabnika (npr. zdravnik ali medicinska sestra ali administrativno osebje ali IT osebje ali vodstvo),
 • programska oprema,
 • naziv vaše ustanove,
 • vaše uporabniško ime programske opreme,
 • vaše ime in priimek (če je zapisano v podatkovni bazi zdravstvene ustanove, kjer teče programska oprema).

UPORABA IN POSREDOVANJE

Podatke zbiramo, da lahko uporabnikom zagotovimo boljše storitve.

Podatke zbiramo, da lahko uporabnikom zagotovimo boljše storitve, ki vključujejo zagotavljanje podpore uporabnikom, odgovore na povpraševanja, celovitejše izboljšanje uporabniške izkušnje na naših spletnih straneh, avtomatično prilagoditev prikaza zaznani strojni opremi, zagotavljanje vsebin, ki jih smatrate kot zanimive in relevantne, vključno z oglaševalskimi in tržnimi sporočili, merjenje in izboljšave storitev družbe. Z namenom, da vam lahko ponudimo naše vsebine, ki so za vas bolj zanimive oziroma relevantne, uporabljamo podatke, zbrane od vas ali o vas, zato da z njimi predvidevamo oziroma sklepamo, katera področja vas zanimajo.

UPORABA PODATKOV O NAPRAVI IN DRUGIH DNEVNIŠKIH (LOG) PODATKOV

Vsebino in prikaz spletne strani ustrezno prilagodimo vam oziroma vašim napravam.

Zbrane podatke, ki tvorijo unikatni odtis naprave, uporabljamo za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in splošne kakovosti storitev. Navedeno pomeni, da lahko vsebino in prikaz spletne strani ustrezno prilagodimo vam oziroma napravam, s katerimi dostopate do naših storitev in tako kar najbolje izkoristimo zmogljivosti različnih naprav ter storitve prilagodimo uporabnikovim zahtevam in potrebam.

UPORABA NASLOVOV ELEKTRONSKE POŠTE

Podatki, zbrani iz javno dostopnih virov, se uporabljajo izključno upoštevajoč zakonske omejitve.

SRC za namene neposrednega trženja uporablja izključno osebne podatke, v zvezi s katerimi ste glede neposrednega trženja podali predhodno soglasje. Podatki, zbrani iz javno dostopnih virov, se uporabljajo izključno upoštevajoč zakonske omejitve.

SRC za namene neposrednega trženja svojih storitev strankam občasno pošilja promocijska sporočila ali obvestila, ki se nanašajo na storitve družbe. Če boste označili, da želite prejemati naše novice, boste vključeni v ustrezno skupino. V kolikor obvestil ne želite več prejemati, lahko spremenite nastavitve. Vsa odpiranja spletnih strani iz prejetih promocijskih sporočil ter klike v elektronski pošti z novicami beležimo. V primeru, da kliknete na povezavo v elektronski pošti, dogodek ustrezno zabeležimo in označimo, s katerega kanala (vir klika, npr. e-poštna kampanja) izvira, tako da lahko povežemo akcijo z vašim elektronskim naslovom.

Ko je vaš elektronski naslov zapisan v naši bazi, ga lahko brez dodatnih podatkov (zgolj in izključno naslov elektronske pošte) posredujemo v preverbo tretjim povezanim servisom, ki omogočajo poizvedbe po socialnih omrežjih. V kolikor bodo tovrstni servisi na osnovi poizvedbe, ki vključuje zgolj vaš naslov elektronske pošte, našli vaše profile v socialnih ali komunikacijskih omrežjih (npr. Facebook, Foursquare, Google+, Instagram, LinkedIn, Skype, Twitter, v prihodnje pa tudi drugih), bomo vaše profile teh omrežij povezali z vašim naslovom elektronske pošte in lahko spremljali javno dostopne (!) objave, ki jih boste ustvarili na teh omrežjih. Če tovrstni servisi na osnovi poizvedbe iz domene vašega naslova elektronske pošte (npr. @podjetje.si) lahko pridobijo podatke o vašem podjetju, bomo tudi te podatke (naziv družbe, vaša pozicija v družbi, naslov, pošta in mesto, država) povezali z vašim naslovom elektronske pošte.

POTISNA SPOROČILA

Na naši spletni strani lahko podate izrecno soglasje ali nesoglasje za pošiljanje potisnih sporočil.

V primeru, da na naši spletni strani podate izrecno soglasje za pošiljanje potisnih sporočil (‘dovoli’), bomo brskalnik vaše naprave (mobilne ali namizne) vključili v skupino pri ponudniku storitve potisnih sporočil prek platforme OneSignal. Podatek o vaši napravi, ki pa ne vključuje osebnih podatkov (tj. ni vašega naslova elektronske pošte), se bo shranil v podatkovno bazo ponudnika OneSignal zato, da vam bomo kasneje prek njihove platforme pošiljali potisna sporočila v napravo.

NOVICE (NEWSLETTER)

Za pošiljanje novic (newsletter) uporabljamo ponudnika Mailchimp.

Za pošiljanje novic (newsletter) uporabljamo ponudnika Mailchimp, kjer so shranjeni naslednji podatki: naslov elektronske pošte, ime in priimek, naziv podjetja ali ustanove. Ta sekundarni seznam (podatki) je shranjen pri ponudniku Mailchimp zato, da lahko pošiljamo novice (newsletter).

POSREDOVANJE 3. OSEBAM

Z izjemo opisano pod točko Potisna sporočila in Novice SRC zbranih podatkov ne posreduje izven aplikacijskega strežnika in ga tudi ne posreduje nobenim tretjim osebam.

HRAMBA PODATKOV

Baza podatkov (z izjemo  navedeno v točki 2.2.1 in 2.2.2.) se nahaja na našem strežniku, ki je tudi fizično lociran na sedežu podjetja SRC.

Iz strežnika prek namenske aplikacije za upravljanje s to bazo se ne pošiljajo nobeni podatki, razen omenjene poizvedbe po socialnih omrežjih (točka 2.2.) in integracije s ponudniki (točka 2.3). Vaš naslov elektronske pošte se ne posreduje izven aplikacijskega strežnika in ga tudi ne bomo posredovali nobenim tretjim osebam. Edini podatki, ki se pošiljajo iz aplikacijskega strežnika, so vezani na posodobitve namenske aplikacije (verzija PHP strežnika, verzija namenske aplikacije, verzija in tip naše podatkovne baze, verzija in tip operacijskega sistema našega strežnika).

Vaše podatke bomo hranili za obdobje, ki je potrebno za uresničitev namenov, ki so navedeni v tej Politiki zasebnosti, razen v primeru, ko bi bilo daljše obdobje hrambe potrebno ali dovoljeno v skladu z zakonom.

Vaše podatke v skladu s pravili stroke ščitimo pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem ali neavtoriziranim dostopom.

OBČUTLJIVI PODATKI

Občutljivi osebni podatki so zlasti podatki o rasnem, narodnem ali narodnostnem poreklu, političnem, verskem ali filozofskem prepričanju, članstvu v sindikatu, zdravstvenem stanju, spolnem življenju, vpisu ali izbrisu v ali iz kazenske evidence ali evidenc, ki se vodijo na podlagi zakona, ki ureja prekrške; občutljivi osebni podatki so tudi biometrične značilnosti, če je z njihovo uporabo mogoče določiti posameznika v zvezi s kakšno od prej navedenih okoliščin.

Občutljivih podatkov ne zbiramo. Pozivamo vas, da nam ne posredujete ali nam razkrivate kakršnihkoli občutljivih osebnih podatkov bodisi preko storitev družbe ali kako drugače.

PRAVICA DO DOPOLNITVE, POPRAVKA, BLOKIRANJA, IZBRISA IN UGOVORA

Če menite, da so vaši osebni podatki v naših evidencah nepopolni, netočni ali neažurni in bi radi popravili, posodobili, umaknili ali kako drugače omejili našo uporabo vaših osebnih podatkov, ki ste nam jih predhodno neposredno posredovali, lahko uporabite spodaj navedene načine in stopite z nami v stik. V vaši zahtevi naj bodo vključeni vaši kontaktni podatki ter jasna navedba podatkov, ki bi jih radi popravili, posodobili, umaknili ali kako drugače omejili našo uporabo. Poskušali bomo ugoditi vaši zahtevi takoj, ko bo to mogoče.

Na voljo vam dajemo številne možnosti v zvezi z našo uporabo in razkritjem vaših osebnih podatkov za namene trženje. Lahko se odločite, da ne želite:

 • Prejemati naših elektronskih obvestil: Če ne želite več prejemati naših elektronskih sporočil povezanih s trženjem, lahko odklonite njihovo prejemanje s tem, da pošljete elektronsko sporočilo na:  src@src.si
 • Izbris vašega elektronskega naslova iz našega aplikacijskega strežnika: Če ne želite biti več zavedeni v sistemu, ki spremlja obisk spletne strani, lahko vaše osebne podatke v celoti odstranimo. V tem primeru nam pošljite elektronsko sporočilo na: src@src.si

 

Občutljivih podatkov ne zbiramo. Pozivamo vas, da nam ne posredujete ali nam razkrivate kakršnihkoli občutljivih osebnih podatkov bodisi preko storitev družbe ali kako drugače.

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

SRC lahko to Politiko zasebnosti spremeni. Za informacijo o tem, kdaj je bila Politika nazadnje spremenjena, prosimo, da pogledate datum veljavnosti na vrhu dokumenta. Kakršnakoli sprememba velja od dneva javne objave spremenjene Politike zasebnosti na spletnih straneh SRC.

KONTAKT ZA PRITOŽBE ALI INFORMACIJE V ZVEZI Z NAŠO POLITIKO ZASEBNOSTI

Pišete nam lahko na elektronski naslov: src@src.si

Želite izvedeti na katerih področjih smo strokovnjaki?

small_c_popup.png

Obvestilo o ponovni dostopnosti storitev

Vse uporabnike storitev v računalniškem oblaku obveščamo, da se vsi sistemi ponovno normalno odzivajo. Po doslej zbranih informacijah je ob izvajanju gradbenih del prišlo do prekinitve linije, na kar je programska oprema za upravljanje z diskovnim poljem odreagirala napačno. S pomočjo proizvajalca diskovnega sistema smo uspeli sanirati problem okrog 11h dopoldne. Zaradi velikega števila strežnikov, ki se nahajajo v računalniškem oblaku je ponovna vzpostavitev v polno funkcionalno stanje trajala okrog 50 minut.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.