SRC Infonet forum

SRC Infonet forum
14. 10. 2019 Adam Sabljakovic

TEA PETROVSKI

Osvojili smo everest ter uživali v domačem sladoledu

Da se lahko tudi v zdravstvu posluje brezpapirno, smo imeli priložnost videti na letošnjem SRC Infonetovem forumu.

17. aprila 2019 smo na strokovno-družabno srečanje spet povabili partnerje s področja zdravstva ter gostili izjemno zanimive predavatelje iz zdravstvenih ustanov in podjetij. Dr. Nataša Pirc Musar nam je predstavila vidik varovanja osebnih podatkov v zdravstvu, saj morajo biti zdravstvene institucije pri procesih obdelav osebnih podatkov še posebej pozorne. Na tem področju je namreč prepovedano vse, razen tistega, kar je z zakonom izrecno dovoljeno. Izvedeli smo tudi, kako potekajo usklajevanja na Ministrstvu za pravosodje glede ZVOP-2 ter spoznali ukrepe za zagotovitev, da osebni podatki niso samodejno dostopni nedoločenemu številu posameznikov. Med te ukrepe sodita tudi psevdonimizacija ter načelo najmanjšega obsega podatkov (»data minimisation«).

Veliko zanimanja in navdušenja je poželo predavanje direktorja Bolnišnice Topolšica, Jurija Šorlija, dr. med., ki je uspešno zgodbo o digitalni preobrazbi procesov zdravstvene obravnave bolnika v njihovi bolnišnici predstavil kot alpinistični podvig z vsemi vzponi in padci med potjo ter zmagoslavjem ob osvojitvi vrha. Še enkrat grejo vse pohvale vztrajni ekipi Bolnišnice Topolšica, ki s svojim trudom vnaša svež veter v slovensko zdravstvo in na prvo mesto postavlja bolnika tako z vidika varnosti njegovih osebnih podatkov kot z vidika varnejše in učinkovitejše zdravstvene obravnave.

Srečanje smo zaključili v zabavno-športnem duhu, saj smo za okroglo mizo gostili tudi edinega Evropejca s tremi olimpijskimi medaljami v deskanju na snegu, Žana Koširja, s katerim smo se pogovarjali o prepletenosti vrhunskega športnika z zdravstvenim sistemom. Za piko na i pa so nas na Brdu razveselili še z odličnim domačim sladoledom.

Se vidimo na naslednjem forumu!

error

Če uživate v člankih, jih delite s prijatelji. Lepe stvari je lepo deliti.