HPE v še tesnejše partnerstvo z Aristo

HPE v še tesnejše partnerstvo z Aristo
8. 6. 2018 Adam Sabljakovic

HPE v še tesnejše
partnerstvo z Aristo

Vseskozi spreminjajoče se poslovno okolje, ne glede na gospodarsko panogo, močno vpliva na zahteve v IT-sektorju. Od IT-infrastrukture pričakujemo, da je sposobna gostovati tako stare kot nove aplikacije ter se povezovati v javne in zasebne oblake, zato je v zadnjem času postala precej popularna besedna zveza »hibridni IT«. Prednost takega tipa infrastrukture, ki je zelo prilagodljiv, je predvsem možnost, da smo sposobni maksimirati izvajanje in znižati stroške za vsako posamezno storitev ali aplikacijo, smo torej zelo prilagodljivi v vseh pogledih.

Eden izmed pomembnejših segmentov učinkovitih podatkovnih središč, ki ustrezajo atributom hibridnega IT-ja, je mrežna oprema. Vse zmogljivejši strežniki namreč ustvarjajo vedno bolj obsežne podatkovne tokove, za katere so potrebni vsaj 10-gigabitni, če že ne hitrejši mrežni vmesniki. To pomeni, da obstoječa podatkovna omrežja postajajo vse bolj obremenjena. Odgovor so sodobna, odprta in programsko določena omrežja, ki se enotno povezujejo s preostalimi elementi, kot so strežniki, diskovna polja in oblaki. To omogoča konvergenco, poenostavljenje in virtualizacijo omrežja, kar posledično prispeva k nižjim stroškom in izboljšanim performancam. HPE že nekaj časa na tem področju sodeluje s podjetjem Arista, ki ga Gartner uvršča med vodilne ponudnike mrežnih tehnologij v podatkovnih središčih.

HPE in Arista, ki sodelujeta že nekaj let, delita enako vizijo varnih hibridnih ITpodatkovnih središč, osnovanih na programsko določenih omrežjih v oblaku (zasebnem ali javnem).

Podjetje Arista, ki je za svoje rešitve že prejelo številne nagrade, mnogi neodvisni analitiki ocenjujejo kot vodilnega ponudnika »Software Defined Networking Data Center« mrežne opreme, predvsem govorimo o velikih in kompleksnih podatkovnih središčih.

Oba proizvajalca poudarjata sinergijske učinke predvsem na naslednjih področjih:

Virtualizacija podatkovnih središč

HPE in Arista v tem segmentu ponujata celovit portfelj rešitev in storitev, ki segajo od HPE ProLiant ML/DL300, DL500 in Apollo 2000 strežnikov do VMware vSphere, Arista 7050X in 7250QX 10/40GbE stikal, ki ustrezno naslavljajo rast prometa na spletu, v oblaku in kompleksnih virtualnih okoljih.

Shranjevanje podatkov

Stroški vzpostavljanja in vzdrževanja tradicionalnih okolij SAN vseskozi naraščajo, saj narašča količina nestrukturiranih podatkov. HPE in Arista skupaj razvijata programsko določena omrežja v oblaku, ki zajemajo rešitve, kot so HPE StoreVirtual, HPE 3PAR StoreServ flash diskovna polja, kot tudi HPE ProLiant, Blade in Apollo strežnike – z Arista 7280E 100GbE »deepbuffer« stikali. Ostala področja so še computing HPC, gostovanje kitičnih aplikacij (SAP) in varnostne rešitve podatkovnih središč.

 

error

Če uživate v člankih, jih delite s prijatelji. Lepe stvari je lepo deliti.