Search
Close this search box.

Uspešna pridobitev nepovratnih sredstev za projekt HEMStation!

Financira Evropska unija – NextGenerationEU

Podjetje SRC d.o.o. je skupaj s partnerjem 1Home d.o.o. uspešno pridobilo sredstva za sofinanciranje projekta AI HEMS platforma za pospeševanje energijske učinkovitosti obstoječih zgradb (HEMStation)

Glavni cilj predlaganega RRI projekta je razviti platformo HEMStation, ki združuje izdelke in storitve za preprosto in celovito žično in brezžično vzpostavitev pametnih zgradb na obstoječih ali novih objektih. S tem želimo na res ogromen trg vpeljati tehnološko revolucionarno rešitev, pomembno izboljšali energetsko učinkovitost bivalnih okoljij, bistveno znižali količino toplogrednih plinov ter znatno izboljšali porabo neobnovljivih primarnih virov energije in znižali količino nevarnih odpadkov.

Načrtovani rezultati v okviru projekta so razvoj strojne in povezovalne opreme, ki brezšivno povezuje naprave pametnih zgradb različnih proizvajalcev, optimizacija AI ETS algoritma za avtomatsko konfiguracijo naprav in razvoj širokega nabora energetsko učinkovitih avtomatizacij ter razvoj upravljalske aplikacije za konfiguracijo naprav in avtomatizacijo njihovih delovnih tokov s ciljem optimalne energetske učinkovitosti in izboljšanja ocene po SRI standardu. Za doseganje tega cilja bo konzorcij uporabil različne tehnologije, od optimizacijskih algoritmov in algoritmov umetne inteligence do IoT in IoS povezljivosti ter integracij in implementacij zahtev različnih standardov. V predlaganem RRI projektu bomo nov razviti produkt testirali in validirali tudi v realnem operativnem okolju.

Projekt se je začel 1. 11. 2023 in se bo izvajal 24 mesecev do 31. 10. 2025, vrednost projekta je 647.222,00 EUR, vrednost finančne podpore s strani Republike Slovenije in Evropske Unije pa je 299.791,80 EUR. Naložba je del ukrepov, ki se financira iz mehanizma Načrta za okrevanje in odpornost.

#NOO #NextGenerationEU #EUsredstva

Prijavi se na SRC novičke

Novice v svetu IT tehnologije

Ostale novice

SRC infrastruktura »going digital«

V podjetju SRC se držimo načela rabe novih tehnologij v lastni hiši. Tudi zato odločitev za prehod na intuitivno omrežje nove generacije Cisco DNA, zgrajeno

Uspešno zaključen projekt PollFree

Financira Evropska unija V mesecu novembru smo po 34 mesecih končali projekt Poll Free, v sklopu katerega smo razvijali platformo, ki meri in spremlja kakovost

Želite dvigniti vaš IT
na nov raven?

SRC Dogodek

Rešitve za prehod na Cloud-native IT infrastrukturo za digitalne platforme

9. april 2024 ob 9h

small_c_popup.png

Obvestilo o ponovni dostopnosti storitev

Vse uporabnike storitev v računalniškem oblaku obveščamo, da se vsi sistemi ponovno normalno odzivajo. Po doslej zbranih informacijah je ob izvajanju gradbenih del prišlo do prekinitve linije, na kar je programska oprema za upravljanje z diskovnim poljem odreagirala napačno. S pomočjo proizvajalca diskovnega sistema smo uspeli sanirati problem okrog 11h dopoldne. Zaradi velikega števila strežnikov, ki se nahajajo v računalniškem oblaku je ponovna vzpostavitev v polno funkcionalno stanje trajala okrog 50 minut.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.